ACTIVITATS BIBLIOTECA
Amb motiu del Dia Inetnacional del Llibre Infantil a la biblioteca de l'escola treballem llibres d'Andersen. Ens afegim a l'impuls lector que proposa la CLIJCAT


Concurs Dia Internacional del Llibre Infantil

imatge notícies

Com ja sabeu, el dia 2 d'abril se celebra a tot el món el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL per commemorar el naixement de Hans Christian Andersen.
Com tots els anys, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i les altres tres seccions de l'OEPLI: Consejo General del Libro Infantil y Juvenil, Associació Galega do Llibre Infantil e Xuvenil (GÁLIX) i Galtzagorri Elkartea, volem celebrar aquest dia en el major nombre possible de poblacions de l’Estat espanyol i per això ens adrecem a totes les biblioteques, llibreries i centres d'ensenyament i us convidem a participar en el Concurs "ANDERSEN AVUI".UNA PROPOSTA PELS JOVES LECTORS DE LA BIBLIOTECA DE L'ESCOLA: "PROTAGONISTA JOVE"El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 21è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.
A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat els vuit llibres en català, quatre per a cada grup d’edat, que presentem en aquestes Bases a tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià. 
La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats des del maig de 2015 a l'abril de 2016.
L’objectiu del Premi de Literatura «Protagonista Jove» és aconseguir que el major nombre possible de joves llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca, i els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels joves es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar, de la biblioteca o del club de lectura.UNA ANY MÉS: "ATRAPALLIBRES"El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca el 12è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres», amb el propòsit d’estimular en els infants la lectura d’imaginació.

A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a infants ha seleccionat els llibres en català que presentem,en tres categories, en aquestes Bases a tots els centres de primària i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià. 

La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats des del maig de 2015 a l'abril de 2016.

L’objectiu del Premi de Literatura «Atrapallibres» és aconseguir que el major nombre possible d’infants llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca; els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels infants es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar i de la biblioteca.


Fes un TWEET a un llibre!Aquesta és la nova iniciativa de la biblioteca de l'escola.

Els alumnes de 1r i 2n de secundària fan un tweet a alguns llibres de la  nostra biblioteca. A través d'aquests tweets altres alumnes i personal del centre poden saber l'opinó i les crítiques del títols.


Ja tenim el llibre dedicat per l'Andreu Galan.


Ahir, Andreu Galan autor del llibre  Qui no sap riure no sap viure, ens va dedicar l'exemplar que tenim a l'escola. 
La dedicatòria diu així: " Als xiquets de l'escola Montcau-La Mola amb el desig que s'ho passin bomba amb els meus versos!"


Pròximament..... BIBLIO HALLOWEEN!!La setmana del 27 al 31 d'octubre s'obre el préstec dels llibres amb temàtica de Halloween i Castanyada. Són llibres on els protagonistes de les històries són bruixes, fantasmes, monstres, castanyeres, gats negres,...QUINA CASUALITAT!

Ahir al vespre, vaig tenir l'oportunitat de conèixer a Andreu Galan, l'autor d'un dels llibres de l'Atrapallibres: Qui no sap riure no sap viure.  Aquesta petita joia amb dites, embarbussaments, cançons i poemes... la podran gaudir els nens i nenes de 3r que s'han apuntat a aquesta iniciativa. 
Després quedarà en el fons de biblioteca de l'escola per qui el vulgui llegir!
ATRAPALLIBRES 2014-15


Aquest any, tornem a oferir als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è la possibilitat d'apuntar-se al Premi infantil  de literatura ATRAPALLIBRES. 

L’objectiu del Premi de Literatura «Atrapallibres» és aconseguir que el major nombre possible d’infants llegeixin els llibres seleccionats; els presentin i defensin les opinions sobre el llibre davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideri millor. Es pretén que la veu dels nens i nenes es faci sentir i puguin mostrar la seva  opinió.
Visit My Photos - 5 Pics

My Album

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada